User menu

Atelier de lucru în domeniul protecției fizice încheiat cu succes

În seara zilei de ieri, 15 noiembrie 2018, în sala de ședințe a Guvernului Republicii Moldova a avut loc ceremonia de înmânare a diplomelor de  participare la Cursul de instruire „Protecţia fizică integrată. Tendinţe şi Provocări”.

La eveniment au participat conducătorii serviciilor de protecție din Bulgaria, Georgia, România, Ucraina și Statul Qatar.

În debutul său, directorul interimar al SPPS, Anatolie Golea a menționat importanța acestor cursuri de instruire în materie de protecție.

„Aceste cursuri sunt absolut necesare pentru că în așa mod avem posibilitatea să ne testăm abilitățile și să ne dezvoltăm aptitudinile de lucru în echipă. Noi putem să fim foarte buni și bine instruiți fiecare în parte, însă dacă nu vom putea acționa consolidat într-o situație critică, șansele noastre de a face față provocărilor sunt mult mai mici”, a menționat colonelul SPPS.

Prezent la festivitate, şeful Serviciului Naţional de Protecţie din Bulgaria, generalul maior Dancho Dyakov a reiterat faptul că această cooperare între serviciile de protecție este un instrument important în dezvoltarea profesională și  modalitatea corectă de interacțiune operațională pentru asigurarea vieții și integrității persoanelor protejate.

În ziua de închidere, a avut loc și reuniunea conducătorilor serviciilor de protecție, semnatare ale Protocolului de cooperare, cu dna Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru Reintegrare. În cadrul ședinței au fost abordate unele aspecte ce țin de importanța instituțiilor de forță pentru asigurarea securității în regiune.

Atelierul de lucru a fost divizat pe două compartimente de bază, și anume: exerciții de trageri din arma de foc din diferite poziții, precum și conducerea auto în condiții extreme.

Experienţa acumulată în cadrul acestui curs va avea un rol determinant în procesul de evaluare a performanţelor profesionale ale ofițerilor de protecție, cu aplicarea practicilor avansate în activitatea de serviciu.

De menționat că sesiunea respectivăa fost organizată în contextul calendarului de activități al Protocolului de cooperare în domeniul formării profesionale a personalului, semnat la Chişinău, pe 5 aprilie 2016.

 

Biroul relații cu publicul

16 noiembrie 2018