User menu

Ceremonia de inaugurare a monumentului domnitorului „Ștefan cel Mare și Sfânt” și de depunere a jurământului de către ofițerii SPPS

Astăzi, la sediul Serviciului de Protecție și Pază de Stat a avut loc ceremonia de inaugurare a monumentului domnitorului „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

În calitate de invitați oficiali au participat Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, reprezentanți ai corpului diplomatic, conducători ai serviciilor de protecție din Bulgaria, Georgia, România și Ucraina, reprezentanți ai Agenției TIKA în Republica Moldova, veterani ai Serviciului, precum și alți oaspeți de onoare.

Tot astăzi, un grup de ofițeri ai SPPS au depus jurământul de credință Patriei, de apărare a securității naționale și de protejare a demnitarilor de stat.

În alocuțiunea sa, Speakerul a adus sincere mulțumiri și aprecieri tuturor celor care servesc Republica Moldova.

„SPPS este o echipă care ne dă exemplu de onoare, demnitate, luptă și dragoste pentru țară. Serviciul de Protecție și Pază de Stat a reușit, pe parcursul scurtei istorii a Republicii Moldova, să demonstreze că știe să se transforme și să țină piept tuturor provocărilor. O echipă care ne dă un exemplu tuturor cum să-ți iubești țara și, în primul rând, profesia”, a menționat Andrian Candu.

La rândul său, colonelul Anatolie Golea le-a urat mult succes noilor ofițeri ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat, cu îndemnul Să purtați cu demnitate și onoare epoleții de ofițeri! Să vă mândriți de țara în care trăim și de meseria pe care ați ales-o!”. La fel, a adus sincere mulțumiri tuturor celor implicați la realizarea monumentului domnitorului „Ștefan cel Mare și Sfânt”, notând că „acest monument este un rezultat al consolidării noastre ca echipă, așa cum am făcut-o când am organizat Campionatul mondial „Bodyguard”, pe care l-am organizat din entuziasm și dragoste față de profesie, dar și multe alte proiecte pentru dezvoltarea Serviciului”.

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă solemnă cu participarea Orchestrei Prezidențiale a Republicii Moldova și Orchestrei Capela Corală Academică „Doina”.

După cum spunea marele cronicar Jan Dlugosz:„Ștefan cel Mare și Sfânt a fost bărbatul de stat desăvârșit. Cel care a avut credință în Dumnezeu, cel care a avut iubire pentru neamul său până la jertfă și cel care a fost demn de numele său”.

 

Biroul relații cu publicul

15 noiembrie 2018