User menu

Delegația SPPS în vizită la colegii din Georgia

În perioada 02-09 aprilie curent, un grup de ofițeri în frunte cu directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat au efectuat o Vizită de documentare la Serviciul Special de Protecţie de Stat al Georgiei.

Pe parcursul celor 5 zile, membrii delegaţiei au fost familiarizaţi cu legislaţia naţională în domeniu, structura şi formele de organizare a activităţii de serviciu ale instituţiei vizate, experienţa şi practicile avansate în domeniul planificării şi organizării măsurilor de protecţie, mecanisme de evaluare a factorilor de risc asupra demnitarilor de stat etc. Nelipsite au fost și exercițiile teoretice și practice, dar și prezentări de echipamente și tehnologii avansate menite să asigure protecția demnitarilor de stat.

Scopul vizitei rezidă în preluarea practicilor înaintate ale partenerilor georgieni pe domeniile de referință, perfecționarea formelor și metodelor de activitate în domeniul protecției demnitarilor având ca finalitate sporirea capacităților instituționale conform standardelor internaționale.

Notăm că colaborarea între Serviciul Special de Protecție de Stat din Georgia și Serviciul de Protecție și Pază de Stat din Republica Moldova cunoaște o ascensiune în ultima perioadă de timp datorită unui dialog deschis și eficient inițiat în cadrul Protocolului de cooperare între serviciile de referință.

10 aprilie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul