User menu

Diplome și certificate înmânate ofițerilor participanți la ciclul de instruire din or. Sofia, Bulgaria

În seara zilei de ieri, 24 februarie 2017, în incinta Reședinței Lozenets din or. Sofia, s-a desfășurat ceremonia de închidere a atelierului de lucru cu genericul “Asigurarea protecției demnitarilor de stat în timpul practicării sportului de iarnă”.

La ședința solemnă au participat conducătorii serviciilor similare din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România și Ucraina, echipele participante la seminar, precum și alți invitați de onoare.

În cadrul evenimentului, conducătorii celor cinci instituții s-au expus pe marginea continuării și consolidării cooperării instituționale cu scopul menținerii stabilității și securității în regiune în slujba țărilor pe care le reprezintă.

În cadrul dialogului purtat, Anatolie Golea a subliniat importanța acestui curs de instruire salutând evoluția pozitivă a relațiilor de colaborare între serviciile semnatare a Protocolului de cooperare, opinând că „Pentru noi este importantă preluarea şi implementarea  practicilor avansate ale colegilor noştri din Bulgaria, care, cu siguranţă, vor îmbunătăţi capacităţile instituţiei de gestionare a eventualelor situaţii de risc”.

La rândul său, gazda evenimentului, general-locotenent doctor, Angel Antonov a mulţumit conducătorilor pentru atenţia acordată relaţiilor de colaborare şi a apreciat înalt schimbul de idei şi opinii expuse pe durata acestor instruiri, menţionând că „Acest eveniment este o oportunitate în plus pentru intensificarea dialogului şi relaţiilor de prietenie între serviciile semnatare, şi, în acelaşi timp ne-a oferit posibilitatea să învăţăm şi noi, la rândul nostru, lucruri noi”.

În cadrul ceremoniei, ofițerilor le-au fost înmânate diplome și certificate de participare.

25 februarie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul