User menu

Eroii războiului de pe Nistru comemorați de ofițerii SPPS

De 25 de ani se citește istoria unei pagini de victorie, unde au fost înregistrate pierderi umane, numărul exact al victimelor nefiind stabilit nici până astăzi. Potrivit unor date estimative, în timpul conflictului au murit aproape 300 de combatanţi moldoveni, 400 de civili din dreapta Nistrului şi peste 800 de transnistreni, inclusiv militari.

Astăzi, 2 martie 2017, se împlinesc 25 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru. Cu acest prilej, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat a participat la manifestările dedicate comemorării a 25 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.  

Începând cu orele dimineții, ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” din cadrul Complexului Memorial „Eternitate”. Manifestația a continuat cu Marșul Memoriei, urmat de mitingul de comemorare a eroilor acţiunilor de luptă, cu participarea primelor persoane în stat  şi autorităţilor publice centrale.

Menționăm că data de 2 martie 1992 este considerată, oficial, ziua în care a început conflictul militar, deși primele ciocniri au avut loc la sfârșitul anului 1991.

02 martie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul