User menu

Ofițerii SPPS - participanți ai Campionatului „În Memoriam Valentin Guțu”

Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat au participat la Campionatul Deschis al Academiei „Ștefan cel Mare și Sfânt” a MAI la lupta Judo, consacrat legendarului sportiv Valentin Guțu.

Evenimentul a luat startul astăzi la Clubul Sportiv Central „Dinamo” și a reunit nouă echipe, reprezentante ale Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri, Poliției de Frontieră, Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială ”Fulger”, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Serviciului de Protecție și Pază de Stat etc.

În cadrul competiţiei, reprezentanții instituțiilor de forță s-au duelat la toate categoriile de greutate conform regulamentului internațional, ofițerii SPPS obținând argintul și bronzul la categoriile 90 kg și 100 kg.

Competiția „În Memoriam Valentin Guțu” se desfășoară începând din anul 1998.

Valentin Guţu - "părintele" şcolii moldoveneşti de judo şi sambo s-a născut la 14 septembrie 1942. A cucerit titlul mondial şi european la judo având în palmares și distincţia de campion al Uniunii Sovietice la sambo.

Participanţii la turneul organizat în memoria sa au fost premiaţi cu diplome şi medalii.

01 decembrie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul