User menu

Proiecte europene implementate în cadrul SPPS

În perioada 06 - 09 martie curent, delegația Serviciului de Protecție și Pază de Stat a participat la ședința de lucru a Proiectului Comisiei Europene RED-Alert în or. Sliema, Republica Malta.

În cadrul ședinței Consorțiului a fost evaluată activitatea efectuată până în prezent, precum și revizuite specificațiile și arhitectura tehnică a proiectului. Fiecare membru al proiectului și-a prezentat contribuția pe pachetele de lucru la care este parte, dar și activitățile pe care le planifică să le întreprindă în timpul apropiat.

Proiectul Comisiei Europene Red-Alert - este un Sistem de detecție timpurie și în timp real, de avertizare și procesare automată a evenimentelor, activităților cu conținut terorist din spațiul online.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat este parte a proiectului RED-Alert din anul 2017.  Proiectul are o durată de 3 ani și presupune analiza limbajului și conținuturilor cu caracter terorist și din rețelele de socializare, bloguri, imagini video, dar şi procesarea complexă a conţinuturilor evenimentelor publice majore. Acest lucru va facilita activitatea subdiviziunii analitice pentru a analiza și preveni eventuale atacuri și atentate cu caracter terorist.                 

12 martie 2018

Biroul relații cu publicul