User menu

Reuniunea conducătorilor serviciilor de protecție la Chișinău

În contextul desfășurării Campionatului Mondial Bodyguard la Chișinău, astăzi, a avut loc reuniunea conducătorilor serviciilor de protecție din 12 țări ale lumii.

Din cadrul delegațiilor oficiale fac parte reprezentanți din Azerbadjan, Belarus, Bulgaria, Croația, Georgia, Israel, Kazahstan, Letonia, Slovacia, România, Republica Moldova, Ucraina și Ungaria. 

Agenda de lucru a inclus o întrevedere cu Viceprim-ministru pentru Reintegrare, dl Gheorghe Bălan. Discuția s-a axat pe importanța cooperării între serviciile de protecție și valorificarea experienței fiecărui serviciu în parte în slujba țărilor pe care le reprezintă și a securității în regiune.

În discursul său, dl Gheorghe Bălan a apreciat importanța cooperării între serviciile de protecție, subliniind că anume prin comunicare există dezvoltare continuă.

De aceea, eu vă îndemn să păstrați și pe viitor relațiile de prietenie între serviciile voastre, să le consolidați și chiar să le extindeți”, a menționat Viceprim-ministru pentru Reintegrare.

În cadrul ședinței, directorul interimar al SPPS a menționat importanța campionatului în cadrul serviciilor de protecție, opinând Acest eveniment, care ne-a reunit la Chișinău, ne-a oferit posibilitatea de a ne cunoaște, de a stabili relații de prietenie, dar și de a ne testa capacitățile. Cu toții conștientizăm că succesul și calitatea misiunilor de protecție depinde de profesionalismul ofițerilor”, a opinat colonelul Anatolie Golea.

Prezent la întrunire, președintele Federației Internaționale Bodyguard, șef al Departamentului Pază de Stat al Ucrainei, Valeriy Geletei a specificat că „Anume acest gen de competiție ne permite să ne dezvoltăm aptitudinile până la automatism și să ne testăm capacitățile în condiții asemănătoare unor situații reale”.

 Evenimentul a continuat cu depuneri de flori la monumentul lui „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

18 septembrie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul