User menu

Schimb de bune practici în asigurarea protecției și pazei demnitarilor de stat

În perioada 02-06 octombrie curent, ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat au participat la cursul de instruire în domeniul asigurării protecției și pazei demnitarilor de stat. Evenimentul a fost organizat sub auspiciul Serviciului de Protecție și Pază din România, în baza Protocolului de cooperare în domeniul formării profesionale.

Training-ul respectiv a întrunit reprezentanți ai serviciilor de protecție din Bulgaria, Georgia, România, Republica Moldova şi Ucraina. Instruirea a fost divizată în 4 ateliere de lucru, și anume: exerciții de trageri din arme de foc din diferite poziții, evacuarea persoanei protejate din încăpere, simularea unui accident, precum și diverse procedee de salvare de la înec.

Agenda cursului a cuprins și prezentarea unor exerciții tactice-comune, printre care: acordarea protecției unui număr de demnitari în timpul călătoriilor în munți; acțiunea forțelor în cadrul dispozitivului de protecție pentru respingerea unui atac terorist; evacuarea demnitarilor și neutralizarea atacatorilor; acordarea primului ajutor medical în diferite situații cu evacuarea persoanei protejate pentru asistență medicală calificată etc.

Experienţa acumulată în cadrul evenimentului are un rol determinant în procesul de pregătire a participanţilor, cu aplicarea practicilor preluate în activitatea cotidiană.

De menționat că sesiunea respectivă a fost organizată în contextul calendarului de activități al Protocolului de cooperare în domeniul pregătirii personalului, semnat la Chişinău, la 05 aprilie 2016.

09 octombrie 2017

Serviciul cooperare internațională și relații cu publicul